دستورالعمل‌های غذایی برای هیپوگلیسمی یا افت قند خون

دستورالعمل‌های غذایی برای هیپوگلیسمی یا افت قند خون

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع: راسخون



 

نکته ...
برای بیماران هیپوگلیسمی، ممکن است هضم میوه مشکل باشد. با این حال، معلوم شده که بعضی از میوه‌ها مانند زغال اخته، تمشک، هلو و شلیل برای این عارضه مفیدند.

هیپوگلیسمی عارضه‌ای است که در آن بدن با کمبود شدید سطح گلوکز (قند) مواجه می‌شود. یک رژیم غذایی هیپوگلیسمی بایستی شامل غذاهایی باشد که به آرامی هضم می‌شوند. این مقاله دستورالعملهایی را برای برخی مواد خوراکی جهت عارضه‌ی هیپوگلیسمی فراهم آورده که می‌تواند برای این بیماران مفید باشد.
دستورالعمل‌های غذایی برای هیپوگلیسمی یا افت قند خون
هیپوگلیسمی عارضه‌ای پزشکی است که مشخصه‌ی آن افت ناگهانی میزان طبیعی قند خون می‌باشد. از این رو هیپوگلیسمی موجب واکنش‌پذیری آهسته مغز همراه با عوارض جانبی مختلفی مانند حالت تهوع، استفراغ، گرسنگی، خستگی، گیجی، عدم توانایی تفکر سریع و غیره می‌شود. این عارضه به وسیله‌ی چند عادت مضر همانند حذف یا از قلم انداختن وعده‌های غذایی ایجاد می‌شود که به همین دلیل افراد از سطوح پایین قند خون رنج می‌برند، و در آنها این عارضه‌ی پزشکی تشخیص داده می‌شود. از این رو برای این افراد مهم است که از رژیمی که به درستی برای هیپوگلیسمی ترتیب داده شده باشد، پیروی کنند. رعایت چندین نکته ضروری است بگونه‌ای که چه مواد غذایی بایستی مصرف شوند و از خوردن کدام یک بایستی اجتناب کنند تا سطوح قند خون بتواند کنترل شود.

برنامه غذایی جهت عارضه‌ی هیپوگلیسمی

در هیپوگلیسمی، مصرف مواد غذایی که به راحتی قابل هضم باشند باعث نوسانات قند خون می‌شوند و از این رو بیماران بایستی از مصرف غذاهای این چنینی صرف نظر کنند. همچنین مهم است که از خوردن غذاهایی که به سرعت به قند یا گلوکز تبدیل می‌شوند، اجتناب گردد. به همین دلیل، افرادی که به دنبال یک برنامه کامل رژیم غذایی هیپوگلیسمی هستند، باید حتماً کربوهیدرات‌های پیچیده را در قالب یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات و رژیم غذایی پر فیبر مصرف نمایند. دوری از استرس نیز بسیار اهمیت دارد به این دلیل که استرس، به نوسانات یا تغییرات سطوح قند خون کمک می‌کند.
پیروی از یک شیوه زندگی سالم بسیار اهمیت دارد. جهت انجام این کار، 6 وعده غذایی کوچک (3 وعده‌ی اصلی + 3 میان وعده) در طول روز مصرف نمایید، و اطمینان حاصل کنید که هیچ وعده‌ی غذایی را از قلم نیاندازید و بین هر وعده غذایی کمتر از 3 ساعت فاصله باشد. مطمئن شوید دستورالعمل‌هایی را که از آنها پیروی می‌کنید شامل کربوهیدرات پایین و فیبر بالا باشد. از مصرف قند، الکل، شیرینی، شیرین کننده‌های مصنوعی خودداری کنید، همچنین برای موفقیت کلی یک برنامه غذایی جهت عارضه‌ی هیپوگلیسمی خودداری از کشیدن سیگار از اهمیت زیادی برخوردار است.

فهرستی از رژیم غذایی هیپوگلیسمی

در این قسمت لیستی از مواد غذایی را آورده‌ایم که فرد می‌تواند در منوی رژیم غذایی هیپوگلیسمی خود وارد نماید:
• لوبیا (تمام انواع آن)
• کلم بروکلی
• کلم بروکسل
• کلم
• هویج
• گل کلم
• کرفس
• خیار
• مرغ و گوشت بدون چربی (گوشت گاو، مرغ و بوقلمون)
• کاهو
• لبنیات کم چرب (پنیر، ماست و شیر)
• قارچ
• کره‌ی انواع آجیل
• آجیل (تمام انواع)
• فلفل
• ماست ساده
• پودر پروتئین
• اسفناج
• گوجه فرنگی
• سبزیجات
• غلات کامل (از جمله برنج قهوه‌ای و ماکارونی)

دستورالعمل‌های غذایی برای هیپوگلیسمی

در این قسمت چند دستورالعمل آسان برای برنامه غذایی هیپوگلیسمی آورده شده است.

سالاد اسفناج، پرتقال، مرغ

دستورالعمل‌های غذایی برای هیپوگلیسمی یا افت قند خون
سالاد اسفناج پرتقال مرغ

مواد اولیه

• مرغ قطعه قطعه شده‌ی پخته، 4 اونس (398ر113 گرم)
• پیاز خرد شده، ¼ فنجان
• پرتقال پوست کنده و خرد یا پره شده، 2 عدد
• اسفناج خرد شده، 4 فنجان
• ماست ساده، ¾ 1 فنجان
• عسل، ¼ فنجان
• آب پرتقال کنستانتره منجمد، 8/1 فنجان
• پوست پرتقال تازه رنده شده، ¾ قاشق چای خوری
• آب لیموی تازه، 8/1 فنجان
• عصاره وانیل، ½ قاشق چای خوری
• زنجبیل تازه‌ی رنده شده، ¼ قاشق چای خوری

روش تهیه

این سالاد، بسیار آسان بوده و می‌تواند در رژیم غذایی برای سطوح پایین قند خون گنجانده شود.

مرحله‌ی 1

در ابتدا، اجازه دهید طرز تهیه‌ی سس سالاد را بیاموزیم. برای این کار، یک کاسه شیشه‌ای برداشته و درون آن ماست، پوست پرتقال رنده شده، کنسانتره پرتقال، عصاره وانیل، آب لیمو و عسل را بریزید.

مرحله‌ی 2

مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط نمایید، روی آن را بپوشانید و کاسه را در یخچال قرار دهید.

مرحله‌ی 3

سپس، در کاسه‌ی بزرگ دیگری، بقیه‌ی مواد را که شامل برگ اسفناج درشت خورد شده، قطعات مرغ، پرتقال و پیاز خورد شده است را به درون آن بریزید. مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید، و سپس سس پرتقال را به آن بیافزایید.

مرحله‌ی 4

آن را با (پنیر بز در صورت تمایل) سرو نمایید

مخلوط لازانیای سبزیجات

دستورالعمل‌های غذایی برای هیپوگلیسمی یا افت قند خون
مخلوط لازانیای سبزیجات

مواد اولیه:

• نوار لازانیا، 4 اونس (398ر113 گرم)
• گلچه‌های کلم بروکلی، 12 اونس (194ر340 گرم) یا 1 کیسه
• لوبیا سفید درشت پخته، آب کشی شده، 15 اونس (243ر425 گرم)
• روغن زیتون خیلی خالص، ½ قاشق سوپ خوری
• سیر خرد یا له شده، 1 حبه
• آبگوشت سبزیجات، ½ فنجان
• گوجه فرنگی بزرگ خرد شده، ½ 1 عدد
پنیر رومانو تازه رنده شده

روش تهیه

مرحله‌ی 1

در یک قابلمه 5 تا 6 لیتر آب و 2 قاشق چای خوری نمک بریزید

مرحله‌ی 2

درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید آب در حرارت بالا به جوش آید. سپس لازانیا را به آن اضافه کنید و آنها را تا زمانی که دندان‌گیر شوند بجوشانید.

مرحله‌ی 3

سپس، ماهیتابه‌ای را بر روی حرارت گذاشته و درون آن روغن زیتون، سیر خرد شده و کلم بروکلی بریزید. به طور مداوم آن را همزده و کلم بروکلی را به مدت یک دقیقه بپزید.

مرحله‌ی 4

سپس آبگوشت سبزیجات را اضافه کنید و بگذارید به مدت 8 تا 10 دقیقه دیگر بپزد.

مرحله‌ی 5

سپس لوبیا را اضافه کنید و بگذارید به مدت 2 تا 4 دقیقه‌ی دیگر بماند.

مرحله‌ی 6

گوجه فرنگی را اضافه کرده، مخلوط را به هم بزنید و شعله را خاموش کنید.

مرحله‌ی 7

نوارهای لازانیای آب کش شده را به مخلوط کلم بروکلی افزوده و پنیر رومانو را بر روی آن بپاشید. نوارهای لازانیا را به خوبی مخلوط کرده و آن را در قابلمه سرو بریزید.

مرحله‌ی 8

با مقدار سخاوتمندانه‌ای پنیر به آن چاشنی زده و آن را سرو نمایید!

ماهی کبابی

دستورالعمل‌های غذایی برای هیپوگلیسمی یا افت قند خون
ماهی کبابی

مواد اولیه

ماهی قزل آلا و یا فیله ماهی سرخو، 2 پوند (185ر907 گرم)
• آرد همه منظوره، 1 قاشق سوپ خوری
• کره آب شده، 6 قاشق سوپ خوری
• سس ورستر شایر Worcestershire، 2 قاشق چای خوری
• آب یک لیموی کامل
• فلفل قرمز، جهت مزه دار کردن
• جعفری تازه خرد شده، 1 قاشق سوپ خوری

روش تهیه

مرحله‌ی 1

با اسپری آشپزی روی توری کبابی کمی روغن بپاشید و فیله را روی آن قرار دهید.

مرحله‌ی 2

با قلم موی آشپزی روی فیله‌ها را با کره آغشته کرده و سپس آرد و فلفل قرمز را روی آن بپاشید و آنگاه به مدت 5 دقیقه آن را کبابی کنید.

مرحله‌ی 3

کاسه‌ای برداشته و باقی‌مانده‌ی کره ذوب شده، جعفری، سس ورستر شایر و آب لیمو را به درون آن بریزید.

مرحله‌ی 4

این مایه را روی ماهی بریزید و تا زمانی که فیله بتواند با چنگال بصورت ورقه درآید، آن را کبابی کرده و سپس سرو نمایید.
این خوراک یکی از سالم‌ترین دستورالعمل‌هایی است که می‌توانید آن را امتحان نمایید.

بیسکویت سبوس‌دار

دستورالعمل‌های غذایی برای هیپوگلیسمی یا افت قند خون
بیسکویت سبوس‌دار

مواد اولیه

• آرد معمولی، 2 فنجان
• روغن یا کره تصفیه شده clarified butter ، 1 فنجان
• سبوس گندم، ½ 1 فنجان
• شکر زرد رنده شده Grated jaggery، ½ 1 فنجان

روش تهیه

مرحله‌ی 1

کره تصفیه شده را در یک کاسه بریزید تا نرم شود.

مرحله‌ی 2

سپس آرد، سبوس و شکر زرد را به آن اضافه کنید و یک خمیر نرم شکل دهید. کاسه را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت 4 ساعت به کناری بگذارید.

مرحله‌ی 3

سپس، خمیر را پهن کرده و به شکل یک تکه ضخیم درآورید. خمیر را به وسیله‌ی قالب‌زن بیسکویت قالب زده و آنها را در ظرف نچست مخصوص پخت قرار دهید.

مرحله‌ی 4

فر را از پیش گرم کنید و بیسکویت‌ها را در دمای 200 درجه سانتی‌گراد حدود 10 دقیقه تا زمانی که آماده شوند، بپزید. این بیسکویت می‌تواند در برنامه‌ی رژیمی افراد دیابتی و همچنین غیر دیابتی هیپوگلیسمی قرار گیرد.

هوموس

دستورالعمل‌های غذایی برای هیپوگلیسمی یا افت قند خون
هوموس

مواد اولیه

• نخود پخته و آب کشی شده، 500 گرم یا 63ر17 اونس
• سیر، 5-3 حبه
• روغن (هر روغنی می‌تواند باشد)، 100 میلی‌لیتر
• آب، یک چهارم فنجان
• رب کنجد، 2 قاشق سوپ خوری
• پودر زیره سبز، 1 قاشق سوپ خوری
• آب 1 عدد لیمو

روش تهیه

مرحله‌ی 1

تمام مواد تشکیل دهنده را در یک مولینکس بریزید. به آن آب اضافه نکنید.

مرحله‌ی 2

همه‌ی مواد را با یکدیگر ترکیب کنید تا نرم شوند.

مرحله‌ی 3

اکنون آب را به آن بیافزایید و مجدداً با مولینکس ترکیب کنید تا خمیر نرم و کش‌داری بدست آید. اکنون آماده‌ی سرو است.

شیر بادام

دستورالعمل‌های غذایی برای هیپوگلیسمی یا افت قند خون
شیر بادام

مواد اولیه

• بادام خام پوست کنده، 1 فنجان
• آب، 1 فنجان
• آب گرم، 200 میلی‌لیتر
• شربت برنج، 1 قاشق چایخوری
• روغن بذر کتان، 1 قاشق سوپ خوری

روش تهیه

مرحله‌ی 1

تمام مواد را به خوبی با یکدیگر در یک مخلوط کن مخلوط کنید. به آن آب اضافه نکنید.

مرحله‌ی 2

آب را اضافه کرده و آن را تا زمانی که نرم و صاف شود مخلوط نمایید. نوشیدنی ما آماده است!

نوشیدنی سویا و نارگیل

دستورالعمل‌های غذایی برای هیپوگلیسمی یا افت قند خون
شیر نارگیل و سویا

مواد اولیه

• شیر سویا، 200 میلی‌لیتر
• پودر شیر نارگیل، نصف فنجان
• آب گرم، 200 میلی‌لیتر

روش تهیه

مرحله‌ی 1

تمام مواد را بخوبی در یک مخلوط کن، با یکدیگر مخلوط نمایید.

مرحله‌ی 2

مخلوط را حداقل به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید.

مرحله‌ی 3

در یک لیوان به صورت سرد سرو نمایید.
غیر از مواردی که در بالا ذکر شد، شما همچنین می‌توانید غذاهای آسان دیگری مانند سالاد مرغ پپیتا pepita، ماهی آزاد دودی، پاستای گندم کامل، و غیره را تهیه نمایید



 

 

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه